Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
logo
Åbningstider:

Tirs-søn kl. 11-17
Mandag lukket
Onsdag åbent til kl. 20
Caféen er lukket
Lukket fra 29/8-14/9
Entré:

Voksen: 60 kr.
Studerende / pensionist: 40 kr.
Gruppe (min 10 pers): 40 kr.
Børn under 16 år gratis
Årskort: 150 kr.
Onsdag: Gratis adgang efter kl. 17
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050

Dokumenter

 
19
09
14
28
12
14

Keren Cytter

image

Foto: Keren Cytter. Exhibition View. Kunsthal Charlottenborg (Foto: Anders Sune Berg)

 
 
Keren Cytter (f. 1977 i Tel Aviv, bor i New York) er en flittig historiefortæller. Hun arbejder primært med video og film og har i løbet af det seneste årti skabt over 65 manuskripter. I 2008 grundlagde hun danse- og teaterkompagniet D.I.E. NOW, og i 2010 var hun blandt grundlæggerne af APE – Art Projects Era, der har til formål at realisere kunstprojekter udenfor traditionelle udstillingssammenhænge.

På sin omfattende soloudstilling på Kunsthal Charlottenborg viser Keren Cytter to serier af nye tegninger, et udvalg på otte film, der omfatter nogle af hendes bedst kendte værker samt helt nye arbejder, såvel som et to-delt tekstværk, der relaterer værkerne til hinanden og til de rum, de befinder sig i.

Keren Cytter benytter sig af mange forskellige filmiske referencer alt imens hun ignorerer, overskrider og afslører mange af filmkunstens uskrevne regler. Simple redigeringstricks, visuelle effekter, og hastigt udførte, billige produktioner er centrale elementer i Cytters værktøjskasse; hun citerer og blander stilarter og genrer. Her mødes hjemmeoptagede gyserfilm med soap opera, og kitschet Hollywood glamour støder sammen med fransk film noir og mockumentary-genren. Skuespillerne spiller ofte flere forskellige roller og mestrer forskellige sprog inden for samme film; kvinder optræder nogle gange som mænd og omvendt. Cytter benytter sig desuden i stor stil af musik for at skabe en særlig stemning i fortællingen. Historiernes forløb, som ofte er fragmenterede, beskæftiger sig med emner såsom kærlighed, had, sex, jalousi, hævn og vold.

 

Udstillingen præsenteres på Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med CPH:DOX og Statens Scenekunstskole

Udstillingen er produceret af Kunsthal Charlottenborg og vises efterfølgende på Museum of Contemporary Art, Chicago

Udstillingen er støttet af  A.P. Møller og Hustru Chastine MC-Kinne Møllers Fond til almene formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Statens Kunstfond og Israels Ambassade