Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
logo
Åbningstider:

Tirs-søn kl. 11-17
Mandag lukket
Onsdag åbent til kl. 20
Caféen er lukket
Entré:

Voksen 60 kr.
Studerende / pensionist 40 kr.
Gruppe (min 10 pers) 40 kr.
Børn under 16 år gratis
Årskort 150kr.
Onsdag: Gratis adgang efter kl. 17
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
image
image
image
                                                                                                  

Eventkalender

                                                                                                 

Onsdag d. 4. maj kl 17-19
Fernisering:
Take Me (I'm Yours)

Kunsthal Charlottenborg inviterer til fernisering på Take Me (I’m Yours), en udstilling hvor publikum opfordres til at røre, bruge og tage værker med hjem. Nogle af verdens mest anerkendte samtidskunstnere deltager, herunder bl.a. Gilbert & George, Félix González-Torres, Gustav Metzger og Yoko Ono. Christian Boltanski og Hans Ulrich Obrist har udtænkt det radikale udstillingskoncept, der tidligere har været vist på Serpentine Galleries i London og på Monnaie de Paris, hvor Chiara Parisi blev en del af kuratorteamet. Udstillingen vises i en ny version skabt særligt til Kunsthal Charlottenborg.

Ferniseringen finder sted samtidig med lanceringen af et nyt samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Roskilde Festival, så festen fortsætter efter kl 19 med koncerter i gården.
Se programmet for aftenen under nedenstående event.

 

Onsdag d. 4. maj kl 17-00
Art & Rising:
Roskilde Festival x Kunsthal Charlottenborg

Roskilde Festival inviterer til koncerter i Kunsthal Charlottenborgs gård. Denne aften markerer et nyt samarbejde mellem Roskilde Festival, Kunsthal Charlottenborg og Det Kongelige Danske Kunstakademi, der har til formål at sætte fokus på og fremme vækstlaget i dansk musik og billedkunst. De musikalske indslag er en del af Roskilde Festivals Rising-program for upcoming musik, og de vil kunne opleves på dette års Roskilde Festival. Ud over musik vil en række studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler skabe performances og værker til arrangementet.

Kunsthal Charlottenborg åbner samme aften sommerens store udstilling Take Me (I’m Yours) med 27 internationale samtidskunstnere.

Program:

 17.00: Velkomst & Fernisering

- Præsentation af Roskilde Festivals kunst- og Rising-program

- Debat om kunstnerisk og musikalsk talentudvikling

- Fernisering på udstillingen ”Take Me (I’m Yours)

 

19.00: Baby Blood.

Bag Baby Blood står Lucy Siame, bedre kendt som Lucy Love. Baby Blood er hendes musikalske alter ego, og hun har taget sig af alt i Baby Blood universet - fra tekster til visuelle udtryk.

 

20.00: Emilie Ramirez

I sin dybdeborende vokal krænger Emilie Ramirez sine personligt ladede tekster udover et soulet popunivers. Hun står selv bag tekster og melodier, og skaber kompositionerne i samarbejde med Troels Kampmann Kjær aka Frankie Motion.

 

21.00: Mendoza

Mendoza genbesøger 90'erne bølge af Eurodance og rave, og er på vej mod et potentielt store gennembrud.. Den unge klub diva synger på 4/4 beats , klassiske rave akkorder og melankoli.

 

22.00: DJ og fest

 

Der er gratis adgang.

 

Onsdag d. 18. maj kl 17
Artist talk:
Sandra Mujinga
Why Do We Need Idol (s) When We Have Each Other?

Den norske kunstner Sandra Mujinga vil i sin talk fortsætte med at undersøge en palet af ikke-synlige materialer i et forsøg på at skabe et parallelt socialt rum. Mujinga undersøger i sine værker, hvor fortællingen om vores kroppe stammer fra, og udforsker, hvorvidt det overhovedet er muligt at arbejde med en krop uden fortælling. Sandra Mujinga er i øjeblikket bosat i Malmø, hvor hun hovedsageligt arbejder med videomedier, performance og med at inkorporere elektronisk musik ind i sin praksis. Hun har senest udstillet på Moderna Museet i Malmø, Gallery Loyal i Stockholm og Galleri Nicolai Wallner i København.

Talken foregår på engelsk.

 

Onsdag d. 25. maj kl 17
Artist talk:
Sylvester Roepstorff
Stævning af vores livsstil

Sylvester Roepstorff vil præsentere sit projekt Stævning af vores livsstil - en skitse til et processpil, der fandt sted i Københavns Byret i februar 2016. I rammen af en fiktiv retssag blev Vores Livsstil sat under anklage for: “… i fuld eller delvis bevidsthed at have udledt så store mængder drivhusgasser, at det har forårsaget og fremover vil forårsage gennemgribende skader på de for mennesket livsvigtige økosystemer, som vil medføre markante indgreb i senere generationers mulighed for en almindelig lovhjemlet livsudfoldelse”. Roepstorff vil fortælle om tankerne bag projektet og diskutere implikationerne i ansvarliggørelsen af de menneskeskabte forandringer i klodens biosfærer.

Talken foregår på dansk.

 

Onsdag d. 1. juni kl 17
Artist talk:
Mara Lee
On Writing, Affects and Embodiment

Mara Lee vil denne aften tale om tidslig andetgørelse og retorik. Hvordan foregår andetgørelsens processer i billedsprogets brug? Hvordan påvirker fordelingen af værdi i betydningsdannelser forskellige kroppe? I modsætning til hadefuld tale og andre typer af eksplicit stødende sprogbrug, konstruerer vores mest sædvanlige billeder og metaforer andethed på stiltiende og skjulte måder. Dette leder magten hen mod bestemte personer, mens andre hele tiden bliver gjort til rent materiale, kropsligt stof. Det kritiske spørgsmål, der tegner sig, er som sædvanlig: Hvem arbejder for hvem? i sproget, i måden hvorpå vi danner metaforer, billeder og betydning?

Talken foregår på engelsk.