Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
logo
Åbningstider:

Tirs-søn kl. 11-17
Mandag lukket
Onsdag åbent til kl. 20
Caféen er lukket
Entré:

Voksen 60 kr.
Studerende / pensionist 40 kr.
Gruppe (min 10 pers) 40 kr.
Børn under 16 år gratis
Årskort 150kr.
Onsdag: Gratis adgang efter kl. 17
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
image
image

Kunsthal Charlottenborg søger praktikanter

Kunsthal Charlottenborg søger to praktikanter til efteråret; en kommunikationspraktikant og en udstillingspraktikant. For begge stillinger gælder det, at vi søger praktikanter til en studierelateret praktik med start efter sommerferien. Ansøgningsfristen er hurtigst muligt, men senest 31. juli.

Kunsthal Charlottenborg arbejder med dansk og international samtidskunst og er i gang med at bygge en række partnerskaber med andre danske og udenlandske kulturinstitutioner. Praktikstillingen fordrer indsigt og interesse i samtidskunst og moderne kunst og kultur. Som praktikant vil du indgå i et lille men velfungerende team, der står for kunsthallens udstillinger og events. Læs mere nedenfor.


Kommunikationspraktikant

I kommunikationsafdelingen vil man bl.a. stifte bekendtskab med:
 • Opdatering af hjemmeside
 • Opdatering af sociale medier
 • Opsætning af online nyhedsbreve
 • Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler
 • Design og produktion af flyers og plakater
 • Kommunikative ad hoc-opgaver

Hvad kræver det af dig?
Det er en fordel, hvis du er igang med en videregående uddannelse – helst indenfor det kommunikative felt – men det er ikke et krav. Det er fordel, hvis du har interesse for og lidt viden om samtidskunst, men det er ikke en forudsætning.

Du skal være erfaren bruger af sociale medier, særligt Facebook og Instagram, ligesom du skal have erfaring med design og billedbehandling i Photoshop og også gerne InDesign.

Samtidig skal du kunne skrive grammatisk korrekt, formulere dig godt på både dansk og engelsk, være en superbruger af Office-pakken og have modet til at kaste dig over en masse nye opgaver - specielt inden for digital kommunikation.

Udstillingspraktikant

Til vores udstillinsafdeling søger vi en dygtig og alsidig kollega, der især kommer til at beskæftige sig med opgaver indenfor flg. områder:
 • Research
 • Udstillingsproduktion
 • Realisering af udstillinger og events
 • Formidling 
 • Administration

Hvad kræver det af dig?
Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående uddannelse indenfor kunst og kultur (fx kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur), selvom det ikke er et krav. Du skal have interesse for og også meget gerne viden om samtidskunst, og det er en fordel, hvis du har erfaring med produktion af udstillinger eller events. 

Stillingen som udstillingspraktikant er meget alsidig, og du vil komme til at have ansvar for flere forskellige projekter. Vi søger derfor en person, der kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Du har et køligt overblik og er ikke er bange for også at smøge ærmerne op og hjælpe os med de mange ad hoc opgaver, der også er en del af hverdagen i kunsthallen.

 

Som praktikant kan vi love dig:

 • En masse erfaring med spændende, studierelaterede opgaver.
 • En mulighed for at få den arbejdsrelaterede erfaring, som der er brug for i de ’rigtige’ jobs
 • At du bliver en del af et passioneret team med humor og en masse empati. 


Praktisk info om ansættelsen og ansøgning

Ansøgningsfrist:
Søndag 31. juli kl. 24

Start:
Medio august 2016.

Periode:
Ideelt set medio august til ultimo december 2016.

Antal timer:
Der er tale om 30-37 timer. Men vi tager selvfølgelig hensyn til praktikantens forpligtelser i forhold til studiet fx. projekter og eksaminer.

Løn:
Stillingen er ulønnet.

Ansøgninger:
Ansøgninger til stillingen som kommunikationspraktikant sendes elektronisk til kommunikationsansvarlig Anders Koch Madsen på am@kunsthalcharlottenborg.dk.

Ansøgninger til stillingen som udstillingspraktikant sendes til kurator Henriette Bretton-Meyer på hbm@kunsthalcharlottenborg.dk.

Send gerne din ansøgning med det samme, da vi holder samtaler løbende i håb om at finde den rigtige hurtigst muligt. Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side) skal være os i hænde senest den 25. juni 2016.