Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
logo
Åbningstider:

Tirs-søn kl. 11-17
Mandag lukket
Onsdag åbent til kl. 20
Entré:

Voksen 60 kr.
Studerende / pensionist 40 kr.
Gruppe (min 10 pers) 40 kr.
Børn under 16 år gratis
Årskort 150 kr.
Onsdag fri entré efter kl. 17
Kongens Nytorv 1
DK 1050 København K
T. +45 3336 9050
image
image

Nyhedsbrev

image
FOS, 2013
Foto: Heine Sand, Danmarks Billedkunstlærere

NYHEDSBREV

 

Marts måneds udstillinger og events på Kunsthal Charlottenborg

FOS - Koøje 

Vi åbner dørene for en overvældende totalinstallation af den internationalt anerkendte danske kunstner FOS (1971). Et mangeartet, boblende univers, der gør det svært at tro, at dette er en soloudstilling. På tværs af store fortællinger om menneskets og klodens historie optræder kreativitetens tro væbnere, folkeskolens billedkunstlærere, sammen med kapitalismens selvtilfredsstillende hånd. Der er rigeligt med poetisk humor og kritisk potentiale i dette kuriositetskabinet fra en af samtidskunstens enere.  

 

WORKSHOP: Oplev udstillingen Koøje af FOS og skab din egen totalinstallation 

En kop, der kan rumme alt, et magisk nøglebundt og tonsvis af det pureste hvide kalk - gå på opdagelse i FOS udstillingens installationer og byg din egen verden. Med brug af limpistol kan materialer, design og egne erindringer leve side om side og folde sig ud som fantasifulde verdner. Workshoppen vil være åben for alle under hele udstillingen.

 

KALENDER

 

Torsdag den 19. marts kl. 19-22 (Afterparty til kl. 01)

Fernisering: FOS Koøje

Udstillingen Koøje af FOS åbnes med et brag af en aften. Mellem 19 og 22 er der fernisering med dj, bar, koncert, taler m.m. Og efterfølgende holder vi fest til kl. 01 med mere af alt det gode. Vi glæder os til en meget festlig aften!

 

Lørdag den 21. marts kl. 14-15

Gratis omvisning i udstillingen Koøje

Bliv klogere på den internationalt anerkendte danske kunstner FOS’ univers, i en omvisning i den nyåbnede udstilling ved kunsthistoriker og publikumschef Mia Flindt. Vi mødes i foyeren.

 

Onsdag den 25. marts kl. 17-19

Talk, HVIDHED

Farven hvid har gennem hele den moderne kunsthistorie dannet ramme om kunsten. Den har symboliseret renhed og neutralitet, men i lyset af den seneste debat om strukturel racisme, politisk korrekthed og Danmarks koloniale historie er det tid til at undersøge, hvad hvidheden også betyder, og hvad den ’hvide kube’ kan rumme. Paneldeltagere er bl.a. kunstner Annarosa Krøyer og kurator Tone Olaf. Deltagelse er gratis.

  

Foyeren, Cafeen og Motto er åbne hele måneden

Frem til fernisering på forårets store soloudstilling holder vi naturligvis åbent i Charlottenborgs foyer, hvor du kan shoppe lækre bøger og publikationer i boghandlen Motto Charlottenborg, nyde mad og drikke fra vores skønne cafe og se Flemming Quist Møllers finurlige, farverige og fantasifulde Plakatapetet.

 

Køb en Kunsthal Charlottenborg edition

Camille Henrot og Rose English, der begge udstillede på Kunsthal Charlottenborg sidste år, har hver skabt et værk specifikt i relation til deres roste udstillinger. Henrots værk, Insatiable Europe, består af to silketryk med collage-detalje. English’ værk, Remember This!, er et fotografisk værk, der dokumenterer hesten Ushastik og cirkusprinsesse Katja Schumanns visit i kunsthallen. Begge værker er signerede og nummererede, i små editioner og kan erhverves til en yderst favorabel pris.

 

Vi glæder os til at byde jer velkommen i marts!